Felnőtteknek

Felnőtt pácienseink életében előforduló panaszkörök okainak alapos feltárása a célunk, mert gyakori, hogy nem egytényezős egy adott probléma. Sokszor több, viszonylag könnyen korrigálható életmódi dolog adja a panaszok döntő többségét. Ezek tisztázása rengeteg, később nehezen kezelhető állapotot előz meg. (A vizsgálat nem csupán a panaszos ízületre, hanem egészben gondolkodva komplexen a mozgatórendszerre terjed ki. Emiatt érdemes a vizsgálatra kényelmes öltözetben, ha úgy komfortosabb fehérnemű helyett fürdőruhában érkezni.)

Ha szükséges, a személyre szabott vizsgálatot Röntgen, Ultrahang illetve MRI képalkotás javaslatával egészítjük ki.

A kezelés legtöbbször, mint írtam életmódi szinten történik. Általában ez a napi tevékenységet két-háromszor 5-10 percre befolyásolja. A tapasztalat azt mutatja, hogy ennek a befektetett időnek kitűnő a megtérülési aránya. A mozgásszervi panaszok kialakulása is bizonyos életmódhoz köthető, így azok gyógyítása is így történik.

Elsősorban felnőtt hozzánk fordulók részére elérhető az orvosi kollagén injekciós kezelés egy ízület esetében 15000 Ft-os áron. Sportsérülések esetén 1-2 alkalom, kopásos panaszok esetén 4-6 alkalom az ajánlott bázis terápia, mely minden esetben párhuzamos gyógytorna kiegészítéseként jön szóba.